Technológiai fejlesztés a gyulai Fémipari Kft.-nél

A kedvezményezett neve: FÉMIPARI Kft.

A projekt címe: Technológiai fejlesztés a gyulai Fémipari Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 13 300 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt befejezési dátuma: 2015. december 31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00112

A Technológiai fejlesztés a gyulai Fémipari Kft.-nél

projekt során összességében három a gyártáshoz közvetlenül kapcsolódó eszköz beszerzését tervezzük megvalósítani. 2 db inverteres hegesztőgép és 1 db négyhengeres hidraulikus hengerelő gépet.

2 db Sigma Galaxy 400 S-V-Plus MIG/MAG+MMA inverteres hegesztő: Csúcstechnológiás, önmagát optimalizáló hegesztőgép, a rendszer több mint 200 hegesztési beállítás eltárolására képes. Az intelligens ívvezérlésnek köszönhetően 100%-ig stabil és koncentrált rövid ív, hidegebb hegesztés, kisebb hőterhelés, kisebb deformálódás és kisebb energiafogyasztás érhető el. Az intelligens gázvezérlésnek köszönhetően jobb kivitelezési minőség érhető el, valamint jelentősen csökkenthető a használati gázok fogyasztása. Az eszköz tápfeszültsége 3×400 V, teljesítmény 11,4 kVA, maximális teljesítmény 19,5 kVA.

1 db HRB-4 3016 négyhengeres hidraulikus hengerítő 4 hengeres hengerítők pontosabbak, termelékenyebbek, flexibilisebbek, gyorsabbak, biztonságosabbak és könnyebben működtethetőek, mint a 3 hengeres gépek. Üzemeltetésük kevésbé függ a gépkezelő képességeitől. A 6 mm-es és annál vastagabb lemezek hengerítéséhez ideálisak. A leggyorsabb és legpontosabb hajlítást a 4 hengeres hengerítőkkel lehet elvégezni, hatékonyságuk 50 %-al jobb, mint a 3 hengeres hengerítőké. Acélrudakkal erősített stabil és robosztus gépváz. Tartós szénacél hengerek, melyek a megfelelő minőség érdekében CNC esztergákon készítettek, ezáltal méretpontosságukat hosszú távon megőrzik, ezzel is segítve a pontos minőségi munkavégzést. PLC vezérlésnek köszönhetően pontos és hatékony hengerelési folyamat érhető el. Az NC vezérlés mely lehetővé tesz manuális és automata üzemmódban történő működtetést, ezáltal előre beprogramozható folyamatok segítik a munkavégzést. Hengerelési kapacitás 16mm, 3100 mm szélességben.

A beruházásnak köszönhetően a vállalkozásunk produktivitása előre láthatólag 15-18%-al fog növekedni, ezen növekedés a nettó árbevételünkben is tükröződni fog.

Pályakezdő gyakornok munkaerő-piaci integrációjának támogatása a Fémipari Kft. szakmai irányításával

A kedvezményezett neve: FÉMIPARI Kft.

A projekt címe: Pályakezdő gyakornok munkaerő-piaci integrációjának támogatása a Fémipari Kft. szakmai irányításával

A szerződött támogatás összege: 2 904 897 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt befejezési dátuma: 2017.11.15.

A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00264

Projektünk keretében 1 fő gyakornok foglalkoztatását vállaljuk. Így az új munkavállalónk, az iskolában megszerzett elméleti tudását, valódi munkatapasztalattal egészítheti ki, mellyel javulnak munkaerő-piaci esélyei és foglalkoztathatósága. A gyakornoki program keretében egy fő pályakezdő hegesztő szakmunkás foglalkoztatását vállaljuk. Szakképesítés megnevezése a bizonyítványban: hegesztő; azonosító száma: 34-521-06. Végzettségét a BÉKSZI Trefort Ágoston Műszaki Tagiskolájában szerezte. A program keretében a hegesztő eljárások elmélyítésére, gyakorlására lesz módja a szakmai irányításunk alatt. Társaságunknál a vállalati gyakornoki kapcsolattartó szerepét egy meglévő minőségügyi ügyintéző munkatársunk fogja ellátni, aki 1997. óta a szakterület kiváló képviselője, valamint a Fémipari Kft-nél a minőségirányítás területén feladata minőség-ellenőrzés, a kapcsolódó dokumentációk vezetése, valamint a hegesztő minősítések megújítása. Mivel egy személyben képviseli a szakmai oldalt és értője a késztermék minőségellenőrzésének, a gyakornok mentorálása szempontjából a legalkalmasabb személy Társaságunknál. A szakmai segítő, értékelő, utógondozó szerepe mellett kapcsolatot tart a kijelölt szakképzési centrummal, valamint ellátja az adminisztratív feladatokat, mint például beszámoló, előrehaladási napló elkészítése, és teljesítményértékelői szerepkör ellátása. Gyakornokunk munkavégzésének biztosításához a beruházáshoz kapcsolódó elszámolható költség keretében 1 db OMEGA 300 C-L, MÍG+MMA inverteres hegesztőgép beszerzését tervezzük, valamint kisértékű eszközök keretében 1 db sarokcsiszolót vásárlunk. A projekt keretében az alkalmazott gyakornok munkabérének és járulékának, illetve a kijelölt vállalati kapcsolattartó bértámogatásában fogunk részesedni, 9 hónapon keresztül. A kötelezettségeink között vállaljuk az új gyakornok támogatott időszakot követő, további legalább 4,5 hónapra történő foglalkoztatását is.