Technológiai fejlesztés a gyulai Fémipari Kft.-nél

A kedvezményezett neve: FÉMIPARI Kft.

A projekt címe: Technológiai fejlesztés a gyulai Fémipari Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 13 300 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt befejezési dátuma: 2015. december 31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00112

A Technológiai fejlesztés a gyulai Fémipari Kft.-nél

projekt során összességében három a gyártáshoz közvetlenül kapcsolódó eszköz beszerzését tervezzük megvalósítani. 2 db inverteres hegesztőgép és 1 db négyhengeres hidraulikus hengerelő gépet.

2 db Sigma Galaxy 400 S-V-Plus MIG/MAG+MMA inverteres hegesztő: Csúcstechnológiás, önmagát optimalizáló hegesztőgép, a rendszer több mint 200 hegesztési beállítás eltárolására képes. Az intelligens ívvezérlésnek köszönhetően 100%-ig stabil és koncentrált rövid ív, hidegebb hegesztés, kisebb hőterhelés, kisebb deformálódás és kisebb energiafogyasztás érhető el. Az intelligens gázvezérlésnek köszönhetően jobb kivitelezési minőség érhető el, valamint jelentősen csökkenthető a használati gázok fogyasztása. Az eszköz tápfeszültsége 3×400 V, teljesítmény 11,4 kVA, maximális teljesítmény 19,5 kVA.

1 db HRB-4 3016 négyhengeres hidraulikus hengerítő 4 hengeres hengerítők pontosabbak, termelékenyebbek, flexibilisebbek, gyorsabbak, biztonságosabbak és könnyebben működtethetőek, mint a 3 hengeres gépek. Üzemeltetésük kevésbé függ a gépkezelő képességeitől. A 6 mm-es és annál vastagabb lemezek hengerítéséhez ideálisak. A leggyorsabb és legpontosabb hajlítást a 4 hengeres hengerítőkkel lehet elvégezni, hatékonyságuk 50 %-al jobb, mint a 3 hengeres hengerítőké. Acélrudakkal erősített stabil és robosztus gépváz. Tartós szénacél hengerek, melyek a megfelelő minőség érdekében CNC esztergákon készítettek, ezáltal méretpontosságukat hosszú távon megőrzik, ezzel is segítve a pontos minőségi munkavégzést. PLC vezérlésnek köszönhetően pontos és hatékony hengerelési folyamat érhető el. Az NC vezérlés mely lehetővé tesz manuális és automata üzemmódban történő működtetést, ezáltal előre beprogramozható folyamatok segítik a munkavégzést. Hengerelési kapacitás 16mm, 3100 mm szélességben.

A beruházásnak köszönhetően a vállalkozásunk produktivitása előre láthatólag 15-18%-al fog növekedni, ezen növekedés a nettó árbevételünkben is tükröződni fog.

Pályakezdő gyakornok munkaerő-piaci integrációjának támogatása a Fémipari Kft. szakmai irányításával

A kedvezményezett neve: FÉMIPARI Kft.

A projekt címe: Pályakezdő gyakornok munkaerő-piaci integrációjának támogatása a Fémipari Kft. szakmai irányításával

A szerződött támogatás összege: 2 904 897 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt befejezési dátuma: 2017.11.15.

A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00264

Projektünk keretében 1 fő gyakornok foglalkoztatását vállaljuk. Így az új munkavállalónk, az iskolában megszerzett elméleti tudását, valódi munkatapasztalattal egészítheti ki, mellyel javulnak munkaerő-piaci esélyei és foglalkoztathatósága. A gyakornoki program keretében egy fő pályakezdő hegesztő szakmunkás foglalkoztatását vállaljuk. Szakképesítés megnevezése a bizonyítványban: hegesztő; azonosító száma: 34-521-06. Végzettségét a BÉKSZI Trefort Ágoston Műszaki Tagiskolájában szerezte. A program keretében a hegesztő eljárások elmélyítésére, gyakorlására lesz módja a szakmai irányításunk alatt. Társaságunknál a vállalati gyakornoki kapcsolattartó szerepét egy meglévő minőségügyi ügyintéző munkatársunk fogja ellátni, aki 1997. óta a szakterület kiváló képviselője, valamint a Fémipari Kft-nél a minőségirányítás területén feladata minőség-ellenőrzés, a kapcsolódó dokumentációk vezetése, valamint a hegesztő minősítések megújítása. Mivel egy személyben képviseli a szakmai oldalt és értője a késztermék minőségellenőrzésének, a gyakornok mentorálása szempontjából a legalkalmasabb személy Társaságunknál. A szakmai segítő, értékelő, utógondozó szerepe mellett kapcsolatot tart a kijelölt szakképzési centrummal, valamint ellátja az adminisztratív feladatokat, mint például beszámoló, előrehaladási napló elkészítése, és teljesítményértékelői szerepkör ellátása. Gyakornokunk munkavégzésének biztosításához a beruházáshoz kapcsolódó elszámolható költség keretében 1 db OMEGA 300 C-L, MÍG+MMA inverteres hegesztőgép beszerzését tervezzük, valamint kisértékű eszközök keretében 1 db sarokcsiszolót vásárlunk. A projekt keretében az alkalmazott gyakornok munkabérének és járulékának, illetve a kijelölt vállalati kapcsolattartó bértámogatásában fogunk részesedni, 9 hónapon keresztül. A kötelezettségeink között vállaljuk az új gyakornok támogatott időszakot követő, további legalább 4,5 hónapra történő foglalkoztatását is.

Támogatás technológiai megújulásra, termelékenység növelésére

Az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával fejleszthetjük cégünket, eszközparkunkat

A kedvezményezett neve: FÉMIPARI Kft.

A projekt címe: A Fémipari Kft. termelékenység növelése, technológiai megújulással.

Szerződött feltételesen visszatérítendő támogatási összeg: 27 826 017 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70 %

A projekt befejezési dátuma: 2021.05.12.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02477

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében összességében négy, a gyártáshoz közvetlenül kapcsolódó eszköz beszerzését irányoztuk elő, valósítottuk meg: 1 db. egyfőtartós híddarut, 1 db. idomvas darabolót lyukasztóval, 1 db. hidraulikus présgépet és 1 db. elektromos villás targoncát. Projektünk eleme még, a projektmegvalósításhoz kapcsolódó, a gépekkel végzett gyártási folyamat során megnövekedett alapanyagköltség, forgóeszköz igény 10% mértékben, amit értékesítendő termékein (fémszerkezetek) gyártása során használunk fel, és a megnövekedett rezsiköltségünk kismértékű enyhítésére, 1% rezsiköltség.